Honderden mensen demonstreren op de Dam tegen de overheid

Honderden mensen demonstreren op de Dam tegen de overheid

Geplaatst op 4 september 2022, om 15:59 uur

AMSTERDAM – Vele honderden mensen verzamelden zich zondagmiddag op de Dam in Amsterdam om hun ongenoegen te uiten over de aanpak van corona, immigratie, het stikstofbeleid en tal van andere zaken. De betoging is een initiatief van de organisatie Samen voor Nederland.

De organisatie stelt dat Nederland met tal van problemen kampt, maar dat elke motie van wantrouwen tegen het kabinet wordt verworpen. Volgens Samen voor Nederland zijn de immigranten na onder meer de toeslagenaffaire, het stikstofbeleid en de coronamaatregelen het “volgende probleem”.

Een aantal betogers draagt boerenzakdoeken en ook zijn er veel omgekeerde vlaggen. Verder roepen demonstranten de leus ‘blauw wit rood, Nederland in nood’. Op een podium hangt een bord met de tekst ‘het klopt niet’.

Mars
Onder de sprekers op de Dam zijn de Kamerleden Pepijn van Houwelingen van Forum voor Democratie (FVD) en Wybren van Haga (Groep van Haga). Meerdere sprekers lieten weten te vrezen voor het invoeren van een permanente coronawet omdat dan de vrijheden van de burgers in het geding zouden komen.

Kort voor half twee was de Dam goeddeels leeggestroomd. De actievoerders begonnen toen aan een mars in het Amsterdamse centrum met de bedoeling later weer terug te keren op de Dam.

Door: ANP