Treinverkeer naar Zandvoort korte tijd stilgelegd door aanrijding

Treinverkeer naar Zandvoort korte tijd stilgelegd door aanrijding

Geplaatst op 3 september 2022, om 16:19 uur

HAARLEM – Het treinverkeer tussen Amsterdam en Haarlem is zaterdagmiddag korte tijd stilgelegd doordat een bus tegen een spoorviaduct aanreed in Haarlem. Na ongeveer een halfuur werd de brug weer vrijgegeven, meldt ProRail.

Vanwege de Formule 1-race die dit weekend plaatsvindt in Zandvoort is ProRail extra alert op het spoortraject richting de kustplaats. Er werden extra mensen ingezet waardoor het probleem snel kon worden opgelost, aldus een woordvoerder. Het traject Amsterdam-Haarlem vormt een belangrijke treinroute naar Zandvoort. Tienduizenden Formule 1-fans reizen dit weekend naar de kustplaats af vanwege de Grand Prix.

Voor zover bekend ondervonden maar weinig mensen hinder van de onderbreking. De meeste racefans waren waarschijnlijk al op het circuit, waar de kwalificaties om 15.00 uur van start gingen.

Door: ANP