Branden in bosgebied vermoedelijk aangestoken

Branden in bosgebied vermoedelijk aangestoken

Geplaatst op 2 september 2022, om 13:53 uur

EINDHOVEN – Een natuurbrand donderdag in een bosgebied bij Deurne is vermoedelijk aangestoken. De politie zegt uit te gaan van brandstichting en stelt een onderzoek in.

Het ging om zeker drie brandhaarden in het natuurgebied tussen Deurne en Helmond, die volgens de brandweer donderdagmiddag vlak na elkaar werden gemeld. Donderdag zei een woordvoerder van de brandweer al dit opvallend te vinden, en sloot de politie brandstichting niet uit.

De brandweer had twee branden snel onder controle, maar de derde bleek hardnekkiger. Nadat het sein brand meester was gegeven, was de brandweer nog enige tijd bezig met nablussen.

Brand houdt aan

Vrijdagmiddag rond 13.00 uur rukte de brandweer opnieuw uit naar dit gebied rond het Zandbos, omdat er meldingen waren van rookpluimen. “Mogelijk is het vuur weer opgelaaid”, zei een woordvoerder van de brandweer.

Ook vrijdagmiddag moest de brandweer een brand blussen ten zuiden van Deurne bij de Galgenberg aan de Liesselseweg. Daar verwoestte het vuur een strook van 15 bij 40 meter. Door snel ingrijpen wist de brandweer erger te voorkomen. Het nablussen gaat nog enige tijd duren. De woordvoerder van de brandweer kon nog niets zeggen over de oorzaak van deze brand.

Rond Deurne woedde vorig jaar een enorme Peelbrand die 800 hectare natuur in de as legde. In de Limburgse Mariapeel ontstond woensdag een zeer grote brand, die zo’n veertig hectare natuur verwoestte. Het sein brand meester is daar nog steeds niet gegeven. Of de politie daar een onderzoek naar de oorzaak gaat instellen, kon een woordvoerster van de Limburgse politie vrijdag nog niet zeggen. “We kunnen het gebied nog niet in”, zei ze.

Door: ANP