Politie gestopt met onderzoek naar vernieling van natuur in Stroe

Politie gestopt met onderzoek naar vernieling van natuur in Stroe

Geplaatst op 1 september 2022, om 09:21 uur

STROE– De politie is het onderzoek gestopt naar de mogelijke daders die met tractoren een stukje natuur bij Stroe op de Veluwe begin juli vernielden, bevestigt een woordvoerder van Staatsbosbeheer na bericht van Omroep Gelderland. Staatsbosbeheer deed aangifte van de vernieling. Volgens de natuurorganisatie heeft de politie niet genoeg aanwijzingen om het onderzoek voort te zetten.

Staatsbosbeheer vindt het “een goeie zaak dat de politie zo grondig onderzoek heeft gedaan”, maar is tegelijkertijd “teleurgesteld dat de daders niet zijn gevonden”, aldus de woordvoerder. “Wij blijven aangifte doen als de natuur wordt vernield.”

Op maandag 5 juli reed een groep boerenactivisten het natuurgebied plat en werd er mest uitgestrooid. De boerenactivisten vonden dat Staatsbosbeheer de natuur niet goed beheert, blijkt uit een filmpje dat Omroep Gelderland maakte. Daardoor zou de natuur “niet sterk” zijn en dat zou de reden zijn dat boeren een groot aandeel moeten leveren in het oplossen van de stikstofproblematiek. Het gebied behoort tot het Natura 2000-gebied op de Veluwe.

Of de natuur is aangetast door de vernieling, kan Staatsbosbeheer nog niet zeggen. “Op het stuk grond gebeurt op het moment niet zoveel. Er waren bloemen ingezaaid, maar door de droogte zijn die niet opgekomen”, aldus de woordvoerder. Eerder werd het gebied gebruikt om houtsnippers op te slaan, die werden gemaakt van gesnoeide takken en bomen.

Door: ANP