22-Jarige wordt verdacht van moord op Nederlandse commando

22-Jarige wordt verdacht van moord op Nederlandse commando

Geplaatst op 31 augustus 2022, om 08:21 uur

INDIANAPOLIS – De politie van de Amerikaanse stad Indianapolis heeft maandag een 22-jarige verdachte aangehouden in verband met de schietpartij zaterdag waardoor een Nederlandse commando om het leven kwam en twee anderen gewond raakten. Shamar Duncan wordt verdacht van moord, maakte de politie bekend. De openbaar aanklager moet nog besluiten of Duncan officieel wordt aangeklaagd.

De schietpartij gebeurde in de vrije tijd van de militairen. Voorafgaand aan de schietpartij zou er een vechtpartij zijn geweest in een bar. Dat heeft de burgemeester van de Amerikaanse stad bekendgemaakt, zo meldden lokale media WRTV en IndyStar eerder deze week.

Volgens burgemeester Joe Hogsett heeft de politie “een goed beeld” van wat er zich heeft afgespeeld. “Zoals ik het begrijp was er een ruzie in een bar, waarna de Nederlandse militairen teruggingen naar hun hotel. Ik weet niet precies wat ze samen buiten deden, maar er is mij verteld dat er een drive-byshooting was en dat er daardoor drie slachtoffers vielen.”

De Nederlandse commando’s zijn op oefening in de staat Indiana. In het hotel waar de schietpartij plaatsvond, verbleven meer Nederlandse commando’s.

Door: ANP