13-jarige gewond na beschoten te zijn met gel blasters

13-jarige gewond na beschoten te zijn met gel blasters

Geplaatst op 31 augustus 2022, om 21:42 uur

GOES – De politie zoekt getuigen van een schietincident met gel blasters in de Wilgenstraat op dinsdagmiddag rond 13.30 uur. Een 13-jarige jongen uit Goes werd geraakt en raakte gewond.

De politie zoekt getuigen van een incident in de Wilgenstraat. Het slachtoffer liep op straat en werd door gelballetjes geraakt. Hij raakte gewond en moest naar een dokter. Het minderjarige slachtoffer deed aangifte en de politie stelt een onderzoek in naar de verdachte van deze mishandeling.

Grote gevolgen
De politie ziet de afgelopen weken meer meldingen binnenkomen van mensen die worden beschoten met gel blasters. Deze nepwapens en zijn soms niet te onderscheiden van echte vuurwapens. In het wapen zitten zogenaamde waterballetjes die met kracht worden afgeschoten. De gevolgen hiervan kunnen groot zijn. Behalve dat het een brandend en pijnlijke plek geeft, kunnen ook kwetsbare lichaamsdelen als ogen geraakt worden. Het gebruik van dit wapen levert ook andere gevaren op. Als agenten een gel blaster niet kunnen onderscheiden van een echt vuurwapen, bestaat de kans dat zij hun vuurwapen moeten gebruiken.

Getuigenoproep
De politie komt graag in contact met getuigen of mensen die meer weten. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of contact opnemen via het Politie WhatsApp nummer 06 – 1220 7006, of via een tipformulier. Je blijft anoniem als je informatie over deze zaak deelt met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Vermeld voor een snelle afhandeling het dossiernummer: 2022-231075.