Vrachtwagenchauffer Nieuw-Beijerland blijft in de cel

Vrachtwagenchauffer Nieuw-Beijerland blijft in de cel

Geplaatst op 30 augustus 2022, om 20:48 uur

ROTTERDAM – De Spaanse chauffeur van de vrachtauto van het dodelijk ongeval in Nieuw-Beijerland blijft vastzitten. De rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam heeft zijn voorarrest dinsdag met twee weken verlengd.

De 45-jarige chauffeur wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijk en zwaar lichamelijk letsel, meldt het Openbaar Ministerie. Bij het drama kwamen zaterdagavond op een buurtfeest zes volwassen personen om het leven onder wie een hoogzwangere vrouw, waarmee het dodental uitkwam op zeven. Ook zeven aanwezigen, onder wie kinderen, raakten gewond.

De Spaanse chauffeur wordt medisch onderzocht, zijn bloed is afgenomen om te zien of er medicatie is gebruikt en er wordt gekeken of hij ten tijde van het ongeluk niet heeft getelefoneerd of op andere wijze was afgeleid.

Vanwege het lopende onderzoek, kan het OM momenteel niet meer informatie geven. De man zit in beperking, dat wil zeggen dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Door: ANP