Nederlandse commando overleden na schietpartij in VS

Nederlandse commando overleden na schietpartij in VS

Geplaatst op 29 augustus 2022, om 09:01 uur

DEN HAAG – De commando die in kritieke toestand in een ziekenhuis in de Amerikaanse stad Indianapolis lag, is vannacht aan zijn verwondingen overleden. Dat gebeurde in het bijzijn van familie en collega’s.

De man werd in de nacht van vrijdag op zaterdag (lokale tijd) neergeschoten. Bij de schietpartij raakten ook twee van zijn collega’s gewond. Hun toestand is ongewijzigd. Zij zijn bij kennis en aanspreekbaar.

De drie militairen maken deel uit van het Korps Commandotroepen. De commando’s zijn in de staat Indiana op oefening. De schietpartij vond plaats voor de deur van het hotel waar zij verblijven. Het incident gebeurde in de vrije tijd van de militairen.

Foto: Ministerie van Defensie