Chauffeur drama Nieuw-Beijerland dinsdag voorgeleid

Chauffeur drama Nieuw-Beijerland dinsdag voorgeleid

Geplaatst op 29 augustus 2022, om 19:47 uur

ROTTERDAM – De Spaanse chauffeur van de vrachtauto van het dodelijk ongeval in Nieuw-Beijerland, blijft vastzitten. Hij wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zal moeten beslissen of de man langer in de cel blijft. De 45-jarige chauffeur wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijk en zwaar lichamelijk letsel, meldt het Openbaar Ministerie. Bij het drama kwamen zaterdagavond op een buurtfeest zes mensen om het leven en zeven aanwezigen raakten gewond. Onder hen zijn kinderen.

De Spaanse chauffeur wordt medisch onderzocht, zijn bloed is afgenomen om te zien of er medicatie is gebruikt en er wordt gekeken of hij ten tijde van het ongeluk niet heeft getelefoneerd of op andere wijze was afgeleid.

Vanwege het lopende onderzoek, kan het OM momenteel niet meer informatie geven. De man zit in beperking, dat wil zeggen dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. De voorgeleiding in de rechtbank in Rotterdam is dinsdag halverwege de middag.

Door: ANP