Aanhoudingen na ‘schieten’ op pand

Aanhoudingen na ‘schieten’ op pand

Geplaatst op 29 augustus 2022, om 12:25 uur

HEEMSKERK – De politie heeft zondagavond twee mannen aangehouden op verdenking van het beschieten van een pand. Na de aanhouding bleek sprake te zijn van een nepwapen: een zgn. ‘gelblaster’.

De politie kreeg zondagavond de melding dat twee mannen op het Europaplein op een bedrijf hadden geschoten en hierna in een witte auto zouden zijn weggereden. De politie is op zoek gegaan naar deze auto en wist deze op te sporen dankzij goede informatie van getuigen.

In de auto zat een 20-jarige man uit Heemskerk en een 21-jarige man uit Beverwijk. Het tweetal bleek in bezit van een nepvuurwapen. Beide mannen werden aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en zijn ingesloten voor nader onderzoek. Het nepwapen is in beslag genomen door de politie.

Strafmaat voor rondlopen met nepvuurwapen
Als je met een nepwapen rondloopt en dat wapen lijkt zó echt dat je er iemand mee kunt bedreigen, dan is dat een misdrijf. Je kunt er een maandenlange gevangenisstraf voor krijgen of een geldboete die kan oplopen tot meer dan € 20.000.