Woning blijkt ingericht als illegaal bordeel

Woning blijkt ingericht als illegaal bordeel

Geplaatst op 27 augustus 2022, om 13:49 uur

ARNHEM -Een woning aan de Tiendweg in de Arnhemse wijk Geitenkamp blijkt te zijn ingericht als illegale seksinrichting. Dat is woensdagavond ontdekt nadat de gemeente meerdere meldingen van illegale prostitutie en overlast in de straat binnenkreeg.

Er was onder andere sprake van overlast door de aanloop van mannen, vermoedelijk klanten van de illegale seksinrichting. Tijdens de controle bleken deze vermoedens gegrond. De woning werd waarschijnlijk niet gebruikt voor wonen maar voor sekswerk. Alle slaapkamers in de woning waren ingericht voor het verlenen van seksuele diensten tegen betaling. Ook werden 2 buitenlandse vrouwen aangetroffen, die waarschijnlijk in het pand aan het werk waren.

De vrouwen zijn niet aangehouden en de politie stelt geen strafrechtelijk onderzoek in, zegt een woordvoerder tegenover De Gelderlander. ,,Er is geen sprake van gedwongen prostitutie.” De gemeente heeft de verantwoordelijkheid om op te treden tegen de illegale prostitutie. Het is op dit moment nog niet duidelijk welke maatregelen er genomen zullen worden tegen de eigenaar van het pand.

Locoburgemeester Nermina Kundić verteld; “In onze stad is geen plek voor illegale prostitutie en de donkere wereld van mensenhandel en uitbuiting die er vaak achter schuilgaat. Het is onverdraaglijk dat deze ellende zich afspeelt achter de voordeuren in onze wijken, in de straten waar onze kinderen spelen of doorheen fietsen richting school. Daarom doen we er alles aan om illegale prostitutie tegen te gaan, voor onze kinderen maar ook voor de vrouwen die, te vaak ongewild, terecht komen in deze schimmige realiteit.”