VIDEO: Vrachtwagen rijdt in op buurtfeest; meerdere doden en gewonden

VIDEO: Vrachtwagen rijdt in op buurtfeest; meerdere doden en gewonden

Geplaatst op 27 augustus 2022, om 18:35 uur

NIEUW-BEIJERLAND – Bij een buurtfeest aan de Zuidzijdsedijk in Nieuw-Beijerland zijn zaterdagavond meerdere doden en gewonden gevallen nadat een vrachtwagen van de dijk is gereden.

De politie kon nog niet zeggen om hoeveel dodelijke slachtoffers en gewonden het gaat. Maar volgens de woordvoerster zijn er meer dan twee doden te betreuren. Voor exacte aantallen wil ze eerst zekerheid hebben.

Het ongeval gebeurde rond 18.00 uur. De vrachtwagen zou door onbekende reden van de weg geraakt zijn en bij een barbecue-feestje onder aan de dijk terechtgekomen. Tien ambulances en een traumahelikopter zijn opgeroepen om hulp te verlenen. Meerdere slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Zie ook: 
In beeld: buurtbarbecue eindigt in drama met zeker 3 doden
6 doden en 7 gewonden bij truckdrama

“We zijn met heel veel hulpverleners aan het werk”, laat de politie verder weten. “Meerdere slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling.” Een gespecialiseerd bedrijf komt de vrachtwagen zaterdagavond bergen, daarna zullen specialisten ook de lichamen van de slachtoffers gaan bergen, laat de politie weten via twitter. De politie heeft de chauffeur aangehouden voor verhoor.

Foto’s: Persbureau Heitink