Gestolen bestelbus na gevaarlijke achtervolging op A4 klemgereden

Gestolen bestelbus na gevaarlijke achtervolging op A4 klemgereden

Geplaatst op 27 augustus 2022, om 10:20 uur

SCHIPHOL – De politie heeft vrijdagmiddag op de A4 in de buurt van Schiphol een bestelbus klemgereden die gestolen was in Emmeloord. Dit gebeurde na een achtervolging op de snelweg, waarbij de bestuurder van de bestelbus op auto’s botste en ook tweemaal inreed op de politie.

De politie heeft twee inzittenden van de bus kunnen oppakken voor heling, verlaten plaats ongeval, rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en poging tot doodslag. Volgens de politie was er sprake van levensgevaarlijk gedrag op de snelweg.

Bij de aanhouding heeft de politie gebruik gemaakt van een speciale benaderingstechniek, BTGV, voor gevaarlijke verdachten. De agenten kwamen de bus op het spoor op een parkeerplaats bij een brugrestaurant Den Ruygen Hoek lang de A4.