Agent gewond bij verkeerscontrole, bestuurder onder invloed

Agent gewond bij verkeerscontrole, bestuurder onder invloed

Geplaatst op 26 augustus 2022, om 12:50 uur

ROTTERDAM – Bij een verkeerscontrole op de Siciliëboulevard in Rotterdam raakte donderdagavond een politieman gewond. Een bestuurder die niet aan de blaastest wilde meewerken, trok de agent een stuk mee. Met flink aangezichtsletsel is hij naar het ziekenhuis gebracht. De man, 27 jaar uit Berkel en Rodenrijs, is aangehouden.

Het was rond 21.00 uur toen de bestuurder aan de beurt was bij de verkeerscontrole aan de Sicilieboulevard en Corsicalaan. Hij was niet van plan om mee te werken aan de blaastest en probeerde weg te komen. Een agent stopte de auto, maar ook toen reed hij door, waardoor de politieman werd meegetrokken. Hij moest het bekopen met flink aangezichtsletsel; een tand eruit en een opengescheurde bovenlip. Hij is meteen naar het ziekenhuis gebracht en daar behandeld. De bestuurder is aangehouden. Hij was tevens onder invloed van cocaïne. Zijn auto is in beslag genomen.