Peuter (3) verdronken in zwembad op camping

Peuter (3) verdronken in zwembad op camping

Geplaatst op 25 augustus 2022, om 17:15 uur

HERKENBOSCH– Een driejarig jongetje is woensdagmiddag verdronken in een zwembad op camping Huttopia in Herkenbosch.

Rond 16:30 uur woensdagmiddag ging het mis op het terrein van de voormalige camping Elfenmeer aan de Meinweg. Over de oorzaak van het noodlottige ongeval zijn geen details bekendgemaakt. Uit piëteit met de familie doet de politie geen verdere mededelingen.

Minutenlang gereanimeerd
De Rotterdamse brandweerman Frenk Kok was in de buurt en kreeg een reanimatiemelding. “Dan ben ik er als de kippen bij. Ik kan én moet dan helpen”, vertelt hij tegenover 1Limburg. Volgens Kok zag een omstander ‘iets drijven’, waarna het lichaampje uit het water werd gehaald. Het kindje werd meerdere minuten gereanimeerd, maar hulp mocht niet baten. “Tijdens de reanimatie zag ik geen enkele verandering. Dat is verschrikkelijk, maar alles is volgens protocol verlopen.”

Huttopia was niet voor een reactie bereikbaar.

facebook