UPDATE: Man (51) vast die twee keer vol terras in Renesse op rijdt

UPDATE: Man (51) vast die twee keer vol terras in Renesse op rijdt

Geplaatst op 24 augustus 2022, om 06:36 uur

RENESSE  – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond 01.00 uur een 51-jarige man aangehouden die tot twee keer toe met zijn auto een vol terras bij een horecagelegenheid aan de Hogezoom in het Zeeuwse Renesse is opgereden. Door de aanrijding raakte een vrouw gewond. Zij is er ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

Aanleiding voor het voorval zou een ruzie zijn geweest met het personeel van de horecagelegenheid. Niet veel later stapte de man uit Hellevoetsluis in de auto en reed het terras op. Daarna reed hij naar de Jan van Renesseweg, waar hij uit de auto stapte. De man kwam met een vermoedelijke steekwapen op agenten af en luisterde niet naar de instructies van de politie. Agenten hebben daarom een stroomstootwapen en pepperspray ingezet, waarna de man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd en roept getuigen die op het drukke terras zaten op zich te melden.

Burgemeester Jack van der Hoek van de gemeente Schouwen-Duiveland, waartoe Renesse behoort, spreekt van een bizar voorval en zegt dat het gaat om een incident “dat in principe overal had kunnen plaatsvinden. Helaas voor ons dit keer in Renesse”. De burgemeester laat ook weten dat zijn gedachten uitgaan naar “de gewonde en het personeel van de betreffende horeca. Zij moeten een aantal zeer angstige momenten hebben doorgemaakt”.

 

Door: ANP