Automobiliste (62) van dodelijke aanrijding had gedronken

Automobiliste (62) van dodelijke aanrijding had gedronken

Geplaatst op 24 augustus 2022, om 20:53 uur

HUISSEN – De automobiliste die maandagochtend een 79-jarige fietser doodreed op de rotonde in Huissen blijkt gedronken de te hebben. Dat meldt de politie woensdagmiddag.

Die maandagochtend omstreeks 10.00 uur gebeurde het ongeluk op de rotonde van de Stadswal met de Huismanstraat. De automobiliste, een 62- jarige vrouw, is na het ongeval de Huismanstraat ingereden en tegen een aanhangwagen tot stilstand gekomen. Echter was de bus waar de aanhanger aan vast zat door geschoten en had daarbij een ander stilstaand voertuig geraakt. De ravage was enorm.

Nu blijkt dat de automobiliste te hebben gedronken. Er werd een waarde gemeten van 300 ugl, aldus de politie. De toegestane hoeveelheid is 220 ugl voor iemand die in de voertuig stapt. De vrouw was vanwege de ernst van het ongeluk direct aangehouden. Maandagavond mocht de bestuurster wel weer na huis, maar ze blijft verdachte in de zaak.

Foto’s : Persbureau Heitink