OM vervolgt twee Utrechters na supportersrellen

OM vervolgt twee Utrechters na supportersrellen

Geplaatst op 22 augustus 2022, om 14:57 uur

UTRECHT – Het Openbaar Ministerie gaat twee verdachten die zijn aangehouden in verband met geweldpleging rondom de wedstrijd FC Utrecht – Cambuur vervolgen. Na de voetbalwedstrijd op 13 augustus 2022 braken rellen uit waarbij de ME moest worden ingezet. Tot nu toe zijn twee relschoppers aangehouden.

Het Openbaar Ministerie heeft de zaken beoordeeld en besloten om de verdachten te vervolgen. Een 36-jarige Utrechter wordt verdacht van diefstal en opgeroepen voor een besloten OM-hoorzitting. Een 27-jarige inwoner van Utrecht zal zich op een later moment moeten verantwoorden voor de politierechter, hij wordt verdacht van openlijke geweldpleging.

Het onderzoek naar meerdere verdachten wordt voortgezet.