Mannen mishandelen en beroven conducteur in trein

Mannen mishandelen en beroven conducteur in trein

Geplaatst op 22 augustus 2022, om 09:40 uur
ROTTERDAM – De conducteur van een trein tussen Rotterdam Centraal en Alexander is maandagochtend aangevallen door drie mannen en beroofd. De daders wisten te ontkomen.
De trein vertrok om 07:35 uur achter van Rotterdam Centraal en had als eindbestemming Leeuwarden. De conducteur begon met het controleren van de kaartjes en stuitte op de drie mannen. Volgens een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen ontstond direct een grimmige sfeer. De conducteur werd bespuugd, geslagen en beroofd. De mannen namen onder meer zijn portofoon mee. Op station Rotterdam Alexander werd de trein stil gezet en werden de reizigers geïnformeerd over wat er was gebeurd.
Agenten doorzochten de trein en gingen op zoek naar de drie mannen. Ze vonden niemand meer. De politie houdt er rekening mee dat de verdachten via de nooduitgang van het station en daarna via een sloot zijn gevlucht. Getuigen hadden een man met natte kleren gezien.