Nederlandse militair in kritieke toestand na schot in borst in Irak

Nederlandse militair in kritieke toestand na schot in borst in Irak

Geplaatst op 21 augustus 2022, om 21:17 uur

IRAK – Tijdens wapenonderhoud heeft een Nederlandse militair in Irak vanmiddag een schotwond aan de borst opgelopen. De militair van 11 Luchtmobiele Brigade is in kritieke toestand met luchttransport naar een militair ziekenhuis in Bagdad overgebracht. Het thuisfront van de militair is geïnformeerd. De Koninklijke Marechaussee onderzoekt het incident.

De gewond geraakte militair maakt deel uit van de Nederlandse eenheid die het vliegveld van Erbil beveiligt. Zo’n 120 Nederlandse militairen beveiligen Erbil Airbase en omliggend gebied. Ze zijn onder meer verantwoordelijk voor de veiligheid van het coalitiepersoneel. Daarvoor staat ook een quick reaction force paraat.

Foto : Defensie