Man veroordeeld voor aanranding en schennis plegen in sauna

Man veroordeeld voor aanranding en schennis plegen in sauna

Geplaatst op 20 augustus 2022, om 10:42 uur

NIJMEGEN – De rechtbank veroordeelt een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland tot een gevangenisstraf van 4 maanden waarvan 2 maanden voorwaardelijk. De man maakte zich in een sauna schuldig aan een aanranding en schennis plegen.

Op 5 juli 2020 betaste de man in een sauna in Nijmegen een jonge vrouw. Daarnaast waren er twee incidenten waarbij hij vrouwen aankeek en daarbij zijn geslachtsdeel vasthield.

Respectloos
De rechtbank vindt dat de man respectloos heeft gehandeld richting de vrouw en zich die dag in de sauna erg ongepast gedroeg. De rechtbank neemt het de man kwalijk dat hij geen rekening heeft gehouden met de mogelijke impact op de vrouw. Ook schond de man het recht van de vrouw op lichamelijke integriteit.

Deels voorwaardelijke gevangenisstraf
Volgens de rechtbank is een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats. Bij het opleggen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat het al bijna 2 jaar geleden is dat de strafbare feiten plaatvonden. De rechtbank legt daarom een gevangenisstraf op van 4 maanden waarvan 2 voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar.