Verdachten aangehouden voor brute woningoverval op 87-jarige vrouw

Verdachten aangehouden voor brute woningoverval op 87-jarige vrouw

Geplaatst op 17 augustus 2022, om 15:21 uur

UTRECHT – De politie heeft twee verdachten aangehouden die in verband worden gebracht met een woningoverval op de Donaudreef in Utrecht. Daarbij werd een 87-jarige vrouw in haar huis onder dwang vastgehouden terwijl de daders in huis op zoek gingen naar waardevolle zaken.

Woensdagavond 11 mei opende de bewoonster haar voordeur waarna drie jonge gemaskerde daders zich direct toegang tot de woning verschaften. Onder dwang zochten de daders in huis naar een buit. Na de overval gingen de daders er te voet vandoor.

Aanhoudingen verricht

De recherche startte direct een onderzoek op. Daarbij zijn onder andere camerabeelden nagelopen, is er buurtonderzoek gepleegd en op locatie gezocht naar forensische sporen. Dit leidde tot de aanhouding van twee verdachten. Op 7 juli werd een 15-jarige jongen uit Utrecht aangehouden. Een andere 15-jarige jongen, eveneens uit Utrecht, werd dinsdag 16 augustus gearresteerd. Beiden verdachten zitten momenteel nog in hechtenis. Naar de mogelijke derde dader wordt nog onderzoek verricht.

Compensatie slachtoffer

Op bezittingen van de verdachten is zogeheten conservatoir beslag gelegd ten behoeve van mogelijke compensatie van het slachtoffer.