OM vervolgt twee vrouwen voor zware mishandeling 1-jarige dreumes

OM vervolgt twee vrouwen voor zware mishandeling 1-jarige dreumes

Geplaatst op 12 augustus 2022, om 11:09 uur

ROTTERDAM – Twee vrouwen worden door het Openbaar Ministerie  verdacht van de zware mishandeling van een 1-jarige dreumes in een Rotterdamse woning. Het meisje liep op 1 februari tweede- en derdegraads brandwonden op, doordat haar onderarmen in een emmer met kokend heet water zouden zijn geduwd.

De verdachten van de kindermishandeling zijn de moeder van het meisje en Line W. (51), bij wie ouder en kind inwoonden. De moeder werd eerder voorlopig vrijgelaten. Zij wees in verklaringen bij de politie en Jeugdbescherming naar W. als dader.

W. ontkent op haar beurt ten stelligste, zo bleek donderdag in de Dordtse rechtbank tijdens een pro-formazitting. „Ik zit in de cel voor iets dat ik niet heb gedaan. Degene die het heeft gedaan loopt vrij rond en ik zit vast”, zei ze tegen de rechters die moesten bepalen of het voorarrest werd verlengd.

Het OM meent dat W. tijdens de mishandelingen de zorg had over de dreumes, maar volgens haar advocaat klopt dat niet. „Ze had alleen woonruimte verschaft aan medeverdachte en haar dochter.” De voorlopige hechtenis van W. werd met drie maanden verlengd. De rechtszaak wordt 1 november hervat.