Drie gewonden bij schietpartij op balkon, daders gevlucht

Drie gewonden bij schietpartij op balkon, daders gevlucht

Geplaatst op 12 augustus 2022, om 10:21 uur

AMSTERDAM- Op donderdagavond heeft in een woning aan de Daalwijk in Amsterdam een schietincident plaatsgevonden. Hierbij raakten drie personen gewond.

Even na 22:00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat in de woning geschoten zou zijn. Er was op dat moment een feestje gaande waarbij enkele personen op het balkon zaten. Vanuit het niets kwamen drie mannen het huis binnen, liepen naar het balkon waar in eerste instantie een handgemeen tussen dit drietal en de mensen op het balkon ontstond. Even later volgden schoten waarbij twee Amsterdammers van 18 en 24 jaar en een 25-jarige Haarlemmer gewond raakten. Twee van hen werden met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis, een derde slachtoffer meldde zichzelf in het ziekenhuis. Nadat de schoten gelost waren, vluchtten de drie mannen in onbekende richting de woning uit.

Getuigen en beelden gezocht: Wat de aanleiding van de vechtpartij en het uiteindelijke schietincident is geweest, is op dit moment nog onduidelijk. Ook is op dit moment geen duidelijkheid over het signalement van de drie mannen die het huis binnenkwamen. De recherche heeft de zaak in behandeling en komt daarom graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord dat met dit incident te maken kan hebben? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook beelden kunnen een belangrijke rol spelen bij het onderzoek. Beschikt u over relevante camerabeelden? Neem dan contact op via de website.

Het is niet het eerste incident bij Daalwijk, in januari 2020 kwam een 26-jarige man om het leven bij het opnemen van een videoclip. In november 2018 werd een bewoonster van de flat door een verdwaalde kogel in haar hoofd geraakt toen ze op bed lag en in augustus van dat jaar werd een vrouw er gestoken.

Foto’s : Michel van Bergen

facebook