Drie verdachten aangehouden voor poging ripdeal

Drie verdachten aangehouden voor poging ripdeal

Geplaatst op 8 augustus 2022, om 13:46 uur

HOOFDDORP – Omwonenden meldden zondagnacht om 03:45 uur een inbraak in een woning aan het Assumburg. Ze hoorden breekgeluiden en zagen mannen op het balkon staan. Ook zag de getuige dat de mannen even daarna wegliepen. De politie stelde in de omgeving een onderzoek in.

Na een zoekactie zijn drie verdachten aangehouden. Hierbij is gebruik gemaakt van een diensthond en de helikopter. Een van de verdachten is aangehouden na het uitlopen van een geurspoor. Ook omwonenden gaven de politie tips waarlangs de verdachten waren gelopen. Een verdachte kwam in het zicht van de heli en werd vervolgens liggend aangetroffen in een achtertuin.

Ze hadden het waarschijnlijk gemunt op de inhoud van een henneptuin die in de betreffende woning was geïnstalleerd. De henneptuin wordt vandaag door de politie ontmanteld.

De verdachten, een 33-, 39- en 32-jarige Bulgaar, zijn ingesloten aan het politiebureau. De politie heeft ook drie auto’s inbeslaggenomen en weg laten slepen.