Brand verwoest woonboerderij

Brand verwoest woonboerderij

Geplaatst op 8 augustus 2022, om 09:23 uur

HAVELTE – Zondagavond werd er een grote brand gemeld bij een agrarisch bedrijf aan de Veendijk in Havelte.

De melding kwam rond 20:30 uur binnen bij de hulpdiensten. Bij aankomst van de brandweerkorpsen van Havelte, Ruinerwold en Meppel bleek het om een riet gedekte woonboerderij te gaan en sloegen de vlammen inmiddels al uit het dak. De brandweerkorpsen kregen daarom assistentie van hun collega’s uit De Wijk-Koekange, Ruinen, en Noordwijk,

De bewoners die ten tijde van de brand thuis waren konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen en zijn in de omgeving opgevangen. Ondanks de massale inzet van brandweerkorpsen was het al vrij snel duidelijk dat zij de woonboerderij niet meer konden redden, zij konden niet anders dan het vuur gecontroleerd te laten uitbranden.

Middels grootwatertransport werd het bluswater over zo’n 600 meter naar de brand getransporteerd. Hiervoor werd de gehele veendijk vanaf Nijeveen vrijgemaakt van auto’s en afgesloten. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend. Een naastgelegen woonboerderij werd uit voorzorg nat gehouden in verband met vliegvuur.

Foto’s: Compact Media