Brand ontstaan in auto, twee woningen zijn beschadigd

Brand ontstaan in auto, twee woningen zijn beschadigd

Geplaatst op 8 augustus 2022, om 10:46 uur

HAARLEM –  Een felle brand heeft maandag in alle vroegte voor veel schade gezorgd. Rond 3:15 uur werd de autobrand aan de Rozenprieelstraat in Haarlem ontdekt waarop direct de brandweer werd gealarmeerd.

Bij aankomst van de brandweer stonden twee auto’s en een scooter in de brand. Door de hitte waren twee woningen ook al aangestraald. De brandweer heeft het vuur geblust. Twee woningen waren ook vol met rook komen te staan. De brandweer heeft de deuren ingebeukt om deze te kunnen controleren.

De brand is vermoedelijk in een van de voertuigen gestart waarna de andere voertuigen door de hitte ook zijn gaan branden. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is geweest. De politie zal daar onderzoek naar gaan doen. Stichting Salvage is ingeschakeld in verband met de schade aan de woningen.

Foto’s: Michel van Bergen