Zus Gino (9) aangehouden voor inbraak bij moordverdachte Donny M

Zus Gino (9) aangehouden voor inbraak bij moordverdachte Donny M

Geplaatst op 3 augustus 2022, om 12:34 uur

GELEEN – De politie heeft drie vrouwen aangehouden voor de inbraak in de woning van Donny M. (22), die verdacht wordt van het ontvoeren en om het leven brengen van de 9-jarige Gino. De zus van Gino is één van de aangehouden vrouwen, meldt 1Limburg.

Persoonlijke bezittingen
Zondag 18 Juni werd er ingebroken in de Geleense woning van Donny, hij zat toen al twee weken vast. Of er toen iets uit de woning is ontvreemd, is nooit naar buiten gebracht door de politie. De opsporingsdiensten vermoeden dat er met name naar persoonlijke bezittingen en documenten werd gezocht in de woning.

Zus en organisator
Dinsdagochtend stond het arrestatieteam bij de drie vrouwen voor de deur. Zij werden allemaal verhoord door de politie. Onder hen de zus van Gino uit Kerkrade, bij wie hij verbleef op het moment van de verdwijning. Ook was de zus de organisator van de stille tocht van het overleden jongetje.

Meerdere arrestaties
De drie vrouwen worden volgens de politie verdacht van inbraak, huisvredebreuk en het verstoren van een plaats delict. Dat de vrouwen na hun verhoor mochten gaan, doet niks af aan hun status als verdachte. De politie sluit niet uit dat er meer arrestaties volgen.