Politie gebruikt stroomstootwapen voor aanhouding gewapende verdachte op Centraal station

Politie gebruikt stroomstootwapen voor aanhouding gewapende verdachte op Centraal station

Geplaatst op 1 augustus 2022, om 07:56 uur

ARNHEM – Agenten hebben zondagavond in de trein in Arnhem een man aangehouden die een vuurwapen bij zich zou hebben. De agenten trokken daarbij hun wapens en gebruikte een stroomstootwapen, meldt De Gelderlander.

Naar aanleiding van meerdere verontrustende meldingen over een persoon met een vuurwapen in de trein, gingen de politie ter plekke. De agenten zagen de verdachte bij de deur van de trein staan met het wapen in zijn handen. Omdat het niet bekend was of het om een echt of nep wapen ging, werd de verdachte met getrokken wapens benaderd.

Nadat de verdachte weigerde mee te werken werd de stroomstootwapen ingezet. Met het nodige verzet werd de verdachte alsnog aangehouden. Na onderzoek naar de wapens bleek het te gaan op een nepwapen.

Foto’s: Politie Arnhem