Man verdronken in zee op Texel

Man verdronken in zee op Texel

Geplaatst op 29 juli 2022, om 19:20 uur

DEN BURG – Op het strand van Den Burg is vrijdagmiddag een zwemmer verdronken. Meerdere ambulances, politieauto’s, reddingsboten van de KNRM en de lokale reddingsbrigade, een kustwachtvliegtuig en een traumahelikopter rukten massaal uit.

Rond 13.45 werd er alarm geslagen toen er een zwemmer vermist was. Na een korte zoektocht met boten op het water en hulpverleners langs de kant is een man uit het water gehaald aan het einde van pier, waarna de hulpdiensten snel in actie kwamen. Het slachtoffer werd gereanimeerd maar dit mocht niet meer baten.

De zwemmer was in een mui terecht gekomen en verdronken.Op het strand is de rode vlag gehesen, wat betekent dat het verboden is om te zwemmen.

Foto: Google StreetView

facebook