Groot drugslab aangetroffen na zeer grote brand Beesd

Groot drugslab aangetroffen na zeer grote brand Beesd

Geplaatst op 29 juli 2022, om 11:00 uur

BEESD – De dag na de zeer grote brand op het Industrieterrein in Beesd heeft de politie het vermoeden dat er een drugslab heeft gezeten in het pand. Dat melden ze vrijdagochtend.

Donderdagavond brak de brand uit in het pand. Het vuur spreidde snel om zich heen en was geen redden meer aan voor de vele brandweermensen die ter plaatse kwamen om het vuur te bestrijden. De snelweg A2 werd zelfs tijdelijk afgesloten vanwege de enorme zwarte rookpluimen die vrij kwamen bij de brand.

Van het gebouw is vrijwel niets meer over en is er sprake van totale verwoesting. Bronnen aan GelreNieuws meldde donderdag laat in de avond al van een drugslab van grote omvang. Het zou gaan om een van de grootste drugslabs die ooit zijn ontdekt in Nederland. Er zou ook al eerder meldingen zijn gemaakt van verdachte situaties rondom het pand.

“Een ketel is ontploft en tientallen meters de lucht ingegaan”, vertellen omstanders aan Omroep Gelderland. “Iemand heeft twee jongens zien vluchten in een witte bedrijfswagen.”

De politie is een onderzoek gestart vrijdagochtend.

Foto’s: Persbureau Heitink