Bedrijven die boerenblokkades opruimen worden geïntimideerd

Bedrijven die boerenblokkades opruimen worden geïntimideerd

Geplaatst op 27 juli 2022, om 18:18 uur

BATHMEN – Aannemers die door Rijkswaterstaat woensdag werden ingeschakeld om de blokkades van zand, mest en puin zijn gestaakt met hun werkzaamheden. Aannemers kregen dreigtelefoontjes, meldt de NOS.

Een aannemer die alleen anoniem zijn verhaal wil doen, zegt dat hij vanmorgen tientallen anonieme dreigtelefoontjes heeft ontvangen. Daarin werd hij onder meer uitgescholden voor NSB’er. Een andere aannemer vertelt dat zijn bedrijf telefonisch een doodsbedreiging kreeg.

In verschillende chatgroepen van radicale boeren en sympathisanten circuleren lijsten met bedrijfsnamen. In de groepen gaan onder andere video’s rond van bedrijfsauto’s, terwijl de bedrijven de weg aan het opruimen waren.

Levensgevaarlijke situaties
De politie Oost-Nederland, Rijkswaterstaat en verschillende veiligheidsregio’s lieten vanmiddag een bericht uitgaan waarin ze oproepen te stoppen met die ‘levensgevaarlijke situaties voor weggebruikers’ opleveren. Omdat er zoveel verschillende materialen worden gedumpt, heeft Rijkswaterstaat veel tijd nodig de wegen weer schoon te krijgen. Dat er ook asbest is achtergelaten, bemoeilijkt die opruimwerkzaamheden