Aanslag op woning, explosief afgegaan

Aanslag op woning, explosief afgegaan

Geplaatst op 27 juli 2022, om 10:28 uur

DEN BOSCH – In de nacht van dinsdag op woensdag is er een explosie geweest in een woning in de wijk Maaspoort in Den Bosch. Bij de explosie heeft de voorzijde van de woning grote schade opgelopen, meldt de politie.

Het gezin dat in de woning woont is elders ondergebracht. Uit voorzorg zijn ook enkele aangrenzende woningen ontruimd.

De oorzaak van de explosie is nog onbekend en wordt door de politie onderzocht. Omwonenden hebben het in gesprek met Omroep Brabant over een doelgerichte actie. Volgens hen zijn er camerabeelden, waarop te zien is dat iemand een explosief aanbrengt dat uiteindelijk ontploft. De dader zou er vervolgens in een auto met enorme snelheid vandoor zijn gegaan.

Buurtbewoners geven aan te denken dat het om een vergissing gaat. Zij vermoeden dat de dader een ander huis in de buurt moest hebben.