Man filmde verdrinkingsdood van vriend in zwemplas Den Bosch

Man filmde verdrinkingsdood van vriend in zwemplas Den Bosch

Geplaatst op 26 juli 2022, om 15:17 uur

DEN BOSCH – Op vrijdagavond 22 juli werd in ’s-Hertogenbosch een 53-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij zou een even oude plaatsgenoot kort daarvoor in hulpeloze toestand hebben achtergelaten toen hij in zwemplas Het IJzeren Kind in Rosmalen in de problemen kwam. Het onderzoek naar het incident en de rol van de verdachte loopt nog.

Uit onderzoek aan het lichaam van het slachtoffer zijn aanwijzingen naar voren gekomen die passen bij een verdrinkingsdood. Er zijn geen indicaties dat er sprake is van een misdrijf.

Hulpeloze toestand
Het slachtoffer ging die avond het water in en kwam op enig moment niet meer boven. De verdachte is hem uiteindelijk te hulp geschoten, maar die hulp kwam te laat. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van het in hulpeloze toestand achterlaten van het slachtoffer. De verdenking komt onder meer naar voren uit het feit dat de verdachte het incident filmde met zijn mobiele telefoon. Op basis daarvan denkt het OM dat hij had kunnen weten dat zijn vriend, met wie hij de plas bezocht, in de problemen kwam.

Verder onderzoek
Verder onderzoek moet uitwijzen wat er die avond precies gebeurde bij Het IJzeren Kind. De politie heeft de verdachte verhoord en gesproken met diverse getuigen. Het filmpje wordt ook nader bekeken en op basis van het complete dossier wordt binnen enkele weken bepaald hoe de zaak verder wordt afgedaan.

Lees ook: Man overleden nadat hij in water belandde in Den Bosch