Vrouw wil niet van eiland af en is getaserd door politie

Vrouw wil niet van eiland af en is getaserd door politie

Geplaatst op 25 juli 2022, om 17:34 uur

EINDHOVEN – Een vrouw heeft maandagmiddag voor heel wat opschudding gezorgd in het Henri Dunant Park in Eindhoven.

Rond half drie was ze in een grote vijver naar een eiland gezwommen en wilde daar niet meer vanaf. De politie sommeerde haar het eiland te verlaten maar daar gaf ze geen gehoor aan. Ondertussen werden er verschillende hulpdiensten gealarmeerd, waaronder een speciaal reddingsteam en een duikteam van de brandweer uit Den Bosch.

Een agent wist de vrouw uiteindelijk naar de kant te praten en ging met haar in gesprek. Rond de vijver was de complete wijk uitgelopen. Zelfs de brandweer moest helpen met het weg sturen van mensen. Iemand met een hond liep vervolgens nog dwars door de situatie heen.

Uiteindelijk is de vrouw getaserd door de politie omdat ze niet mee wilde werken. De vrouw zou volgens de politie ook een mes opzak hebben gehad. Ze is gewond onder politiebegeleiding naar een ziekenhuis gebracht.