Man op leeftijd rijdt snelweg op met brommobiel

Man op leeftijd rijdt snelweg op met brommobiel

Geplaatst op 25 juli 2022, om 09:13 uur

SCHIEDAM – De politie heeft zondagavond het rijbewijs van een man ingevorderd nadat hij met zijn brommobiel op de A4 aan het rijden was door de Beneluxtunnel. Samen met een persfotograaf, die het wagentje tegenkwam, hebben zij de man klemgereden op de snelweg bij Schiedam

De mag werd met zijn scootmobiel gezien op de A4 bij Pernis. Het is niet bekend waar de man dr snelweg is opgegaan. Een persfotograaf zag de man per toeval rijden en belde de politie. Verschillende automobilisten moesten een uitwijkmanoeuvre maken om een botsing te voorkomen.


De persfotograaf heeft, net de politie aan de lijn, de brommobiel beveiligd door met alarmlichten achter de man te gaan rijden waarna de tunnel waardoor de man reed afgesloten voor overig verkeer. “Hierop heb ik besloten, omdat de politie op de hoofdrijbaan reed en wij op de parallelbaan, om de brommobiel klem te zetten op de snelweg voor er ongelukken zouden gebeuren,” zegt de fotograaf. “De heer op leeftijd probeerde toch nog verder te rijden en is hierop tot stoppen gedwongen door de politie.”

Van de brommobiel waren al meerdere meldingen binnengekomen, omdat deze gezien was op de fly-over bij Pernis. Daarom heeft de politie besloten het rijbewijs van de man in te nemen. De brommobiel is na het incident weggetakeld.

Foto’s: Joey Bremer