Grote zoekactie voor drenkeling die op toilet bleek te zitten

Grote zoekactie voor drenkeling die op toilet bleek te zitten

Geplaatst op 23 juli 2022, om 22:29 uur

WIJCHEN – De hulpdiensten zijn zaterdagavond omstreeks 20.30 uur gealarmeerd voor een drenkeling in recreatieplas De Berendonck. De persoon werd elders aangetroffen.

Familieleden zagen de man naar het water lopen en verloren hem uit het oog. Toen hij niet terugkwam naar de strandzijde, alarmeerden zij de hulpdiensten. Meerdere politiewagens, drie brandweerwagens en ambulances kwamen ter plaatse. De brandweer startte direct met zoeken in het water.

Een ambulance stond aan de waterkant klaar. Agenten spraken met de familie. Op datzelfde moment kwam de vermiste man uit het toiletgebouw gelopen. Hij was naar het toilet gegaan en had de paniek van andere bezoekers niet meegekregen.

De politie noteerde de gegevens van de man en vertrok. Ook de brandweer en ambulancedienst vertrok na korte tijd.

Foto’s: Persbureau Heitink