36-jarige man rijdt in op agent in Tilburg

36-jarige man rijdt in op agent in Tilburg

Geplaatst op 23 juli 2022, om 11:20 uur

Tilburg – Een verdachte reed bij een controle met hoge snelheid weg. Daarbij raakte hij gelukkig niet de wegspringende agenten maar wel een politie fiets. De verdachte werd na een achtervolging aangehouden.

Op vrijdag 22 juli 2022 om 22.30 uur surveilleerden twee bikers in het centrum van Tilburg. Ze waren net met hun dienst begonnen toen ze een luid toeterende auto op de Spoorlaan zagen en hoorden rijden. Ze besloten de bestuurder een stopteken te geven en het gesprek met hem aan te gaan over het onnodig toeteren.

Vluchten

Op het moment dat de bestuurder op verzoek van één van de agenten zijn ID-bewijs opzoekt in de auto ziet de agent een fles lachgas liggen. Toen ging het snel. De bestuurder geeft gas en rijdt in op de agent die met zijn bike voor de auto staat. De agent kan gelukkig wegspringen maar zijn bike moet het ontgelden. De auto rijdt daar gedeeltelijk overheen. Via de portofoon worden andere eenheden gewaarschuwd en de verdachte, een 36-jarige man uit Tilburg, kan korte tijd later na een korte achtervolging aangehouden worden.

Strafbare feiten

De man wordt verdachte van poging tot doodslag of zware mishandeling omdat hij opzettelijk op de agent in reed. Verder bleek aan het bureau dat hij twee keer teveel alcohol op had dan toegestaan is en dat hij al voor de derde keer zonder rijbewijs reed. Ook had hij mogelijke lachgas gebruikt omdat er een ballonnetje in zijn fouillering zat. Kortom, reden genoeg om zijn auto in beslag te nemen.