Vader (42) en zoon (14) opgepakt op Schiphol voor overlast aan boord vliegtuig

Vader (42) en zoon (14) opgepakt op Schiphol voor overlast aan boord vliegtuig

Geplaatst op 22 juli 2022, om 18:13 uur

AMSTERDAM – De Koninklijke Marechaussee heeft donderdagochtend op Schiphol een 42-jarige man en zijn 14-jarige zoon aangehouden aan boord van een vliegtuig. Zij veroorzaakten overlast en volgden de aanwijzingen van de crew niet op.

Het vliegtuig stond op het punt te vertrekken naar het Griekse eiland Kos en was reeds van de gate afgekoppeld. Door de overlast aan boord besloot de gezagvoerder om de twee niet mee te laten vliegen en de Marechaussee in te schakelen.

Omdat de marechaussees een sterke alcohollucht bij de vader roken en de zoon zich agressief gedroeg en begon te schelden, werden beiden aangehouden voor het niet opvolgen van aanwijzingen van de gezagvoerder. Daarnaast wordt de vader openbare dronkenschap en de zoon belediging ten laste gelegd.