17-jarig meisje toch vervolgd voor doodslag op Jordy

17-jarig meisje toch vervolgd voor doodslag op Jordy

Geplaatst op 22 juli 2022, om 15:39 uur

ROSMALEN – Het 17-jarige meisje dat eind maart de 22-jarige Jordy Gruijters doodstak in Rosmalen, wordt vervolgd voor doodslag en mishandeling. Dat laat het Openbaar Ministerie weten.

De verdachte werd snel naar het steekincident al vrijgelaten omdat het OM uitging van noodweer, “Maar we willen de rechtbank een kans te geven om een oordeel te geven, omdat we dat eerlijk vinden ten opzichte van de verdachte en nabestaanden”, zegt persofficier Janine Kramer tegen Omroep Brabant.

Toch wordt het 17-jarige meisje nu vervolgd voor doodslag. Volgens Kramer is dat omdat het van belang is dat de zaak breder wordt voorgelegd dan alleen aan het OM. “Zodat er een goed oordeel komt”, legt ze uit. “Het is belangrijk dat de rechtbank er ook naar kan kijken.”

De verdachte had eerder op de beruchte avond ruzie met de zus en de hoogzwangere vriendin van Jordy, daarom word de 17-jarige verdachten twee mishandelingen en doodslag opgelegd.

Foto’s – Bart Meesters

.