Twee Nederlanders zwaargewond na val van Oostenrijkse bergen

Twee Nederlanders zwaargewond na val van Oostenrijkse bergen

Geplaatst op 21 juli 2022, om 11:28 uur

OOSTENRIJK – Twee Nederlanders zijn gewond geraakt bij een wandeltocht in de Oostenrijkse bergen. Beide zijn tientallen meters van de berg gevallen, meldt de Telegraaf.

Eén van de slachtoffers is een 73-jarige Nederlandse vrouw. Zij was met zes anderen een tocht aan het maken door de Tiroolse bergen ten noorden van Kitzbühel toen het misging. Tijdens de terugweg liep de vrouw iets van het wandelpad af, verloor haar evenwicht, en viel 30 tot 40 meter naar beneden. Een helikopter haalde de vrouw met touw uit haar benarde positie en bracht haar zwaargewond naar het ziekenhuis in Salzburg. Daar is de vrouw op de intensive care opgenomen.

Het tweede slachtoffer is een 72-jarige man uit Nederland. Hij maakte samen met zijn 57-jarige echtgenote een wandeltocht bij Sankt Gilgen. Na een bezoek aan een bergrestaurant liep het echtpaar via een ‘middelzwaar pad’ naar beneden. De man struikelde en viel ongeveer 40 meter naar beneden en kwam in de bedding van een beek terecht. Een reddingshelikopter heeft de man naar het ziekenhuis gebracht. Onbekend is hoe hij er aan toe is.