Opnieuw onrustig tijdens Vierdaagsefeesten, weer een steekpartij

Opnieuw onrustig tijdens Vierdaagsefeesten, weer een steekpartij

Geplaatst op 21 juli 2022, om 06:38 uur

NIJMEGEN – In de nacht woensdag op donderdag is het opnieuw onrustig geweest in de binnenstad van Nijmegen. Er werden meerdere personen aangehouden en er vond voor de derde keer deze week een steekpartij plaats.

Omstreeks 3.30 uur vond de steekincident plaats in de Molenstraat. Het is de derde keer dat er iemand tijdens de Vierdaagsefeesten neergestoken is. De man werd naast zijn oog gestoken. De politie verleende eerste hulp. Het personeel van een toegesnelde ambulance verbond zijn hoofd. De man liet de politie weten geen aangifte te willen doen en niet mee te willen naar het ziekenhuis. Daarna besloot de man te vertrekken.

Het is het derde steekincident tijdens de Vierdaagsefeesten. Op de eerste dag vond een steekincident plaats op de Parkweg. Twee mannen werden aangehouden. Op de derde dag vond een steekincident plaats in een kroeg. Daar werd een 18-jarige aangehouden als verdachte.

Omdat de man geen verdere stappen wilt ondernemen, doet de politie geen verder onderzoek. Er zijn dan ook geen aanhoudingen verricht voor het steekincident.

Even na de steekpartij vond er een incident plaats nabij de Keizer Karelplein. Een man werd daarbij aangehouden en is overgebracht naar het bureau. Omstanders bemoeide zich ermee en zijn weggestuurd. De politie verder laat weten meerdere aanhoudingen voor incidenten te hebben gedaan.

Foto’s: Roland Heitink/ Persbureau Heitink