Gewonde na zware crash tijdens politie-achtervolging: twee andere voortvluchtig

Gewonde na zware crash tijdens politie-achtervolging: twee andere voortvluchtig

Geplaatst op 21 juli 2022, om 08:40 uur

HANZERSWOUDE-RIJNDIJK – Donderdagochtend is tijdens een politie-achtervolging een auto gecrasht. Eén persoon raakte zwaargewond bij het ongeval.

De politie kreeg een melding binnen over een woninginbraak, waarbij drie verdachten met bivakmutsen werden gezien. Ter plekke zagen agenten een auto met hoge snelheid wegrijden en zetten de achtervolging in. Tijdens de achtervolging klapte de auto op een geparkeerde Tesla, vloog over de kop, en kwam in een steegje bij een woning tot stilstand.

Eén inzittende van het voertuig moest door de hulpdiensten uit zijn benarde positie worden bevrijd waarna hij naar het ziekenhuis is overgebracht. De traumahelikopter is ter plekke geweest voor medische assistentie.

Twee andere inzittende van het voertuig zijn na het ongeval op de vlucht geslagen. De politie heeft met honden en een helikopter gezocht naar het tweetal. Ze zijn nog voortvluchtig, meldt het Algemeen Dagblad.