Vrouw die bij Zandvoort op spitssnuitdolfijn klom meldt zich

Vrouw die bij Zandvoort op spitssnuitdolfijn klom meldt zich

Geplaatst op 20 juli 2022, om 16:38 uur

ZANDVOORT – De vrouw die dinsdag op een spitssnuitdolfijn klom in zee bij Zandvoort heeft zich bij de politie gemeld. „We gaan met haar in gesprek”, zo zegt de politie tegenover De Telegraaf, die eerder op woensdag liet weten naar de vrouw op zoek te zijn. Er wordt onderzocht of het strafbaar is wat de vrouw deed.

De actie van de vrouw werd vastgelegd en de videobeelden gaan rond op internet. Het dier dreigde aan te spoelen, maar badgasten bij Zandvoort konden de spitssnuitdolfijn keren richting de zee.

Toen de spitssnuitdolfijn eenmaal los van het zand was en weer in de goede richting zwom, pakte een vrouw een aantal meter verderop in het water haar moment. Met haar armen pakt ze de walvis vast en door een been eroverheen te slaan, wilde ze zich laten meevoeren met het dier. Met een „doe eens even normaal”, probeerden de omstanders haar van het dier af te krijgen. Daarna kon de dolfijn zijn weg proberen terug te vinden richting de diepe oceaan.