Morgen code oranje in delen van Nederland vanwege extreme hitte

Morgen code oranje in delen van Nederland vanwege extreme hitte

Geplaatst op 18 juli 2022, om 11:53 uur

NEDERLAND – Het KNMI heeft voor morgen voor het zuiden, oosten en midden van het land vanaf 11.00 uur code oranje afgegeven vanwege de extreme hitte. Er worden temperaturen verwacht tussen de 32 en 36 graden.

Vandaag worden er temperaturen verwacht tussen 30 en 35°C. Morgen zijn in het noorden temperaturen van 32-36°C mogelijk. In het midden en zuiden geldt vanaf het einde van de dinsdagochtend tot in de avond code oranje voor zeer hoge temperaturen, met maximumtemperaturen van 38-39°C.

Woensdag wordt de warmte verdreven. In het oosten kan het dan nog 30°C worden.

“Er is sprake van aanhoudende hitte met weinig afkoeling tijdens de nachten. Besteed extra zorg en aandacht aan kwetsbare mensen in uw omgeving. Neem maatregelen: drink voldoende. Houd uzelf en uw woning koel. Beperk lichamelijke inspanning. Neem water mee op reis.” meldt het KNMI op haar website.

Gevolgen
(Extreme) hitte kan gevolgen hebben voor de gezondheid. Met name voor ouderen, kleine kinderen en mensen met een kwetsbare gezondheid maar ook voor gezonde mensen.