(Foto’s) Man urenlang op hijskraan Nijmegen, arrestatieteam grijpt in

(Foto’s) Man urenlang op hijskraan Nijmegen, arrestatieteam grijpt in

Geplaatst op 17 juli 2022, om 08:47 uur

NIJMEGEN – Aan de Oude Waalhaven in Nijmegen klom zaterdagavond een verwarde man in een kraan. Het arrestatieteam moest eraan te pas komen om de man eruit te halen.

Een aantal hulpverleners probeerden hem pratend uit de kraan te krijgen, maar dat lukte niet. De verwarde man bleef in de kraan zitten en weigerde uit de kraan te komen. De man zat vrij hoog, daardoor was het niet makkelijk om bij hem te komen. Uiteindelijk werd het arrestatieteam opgeroepen, omdat er gevaar bestond dat de man uit de kraan zou kunnen vallen. Onderhandelaars spraken meerdere keer met de man.

De man verplaatste zich gedurende uren op de kraan: soms klom hij een paar meters naar beneden en soms helemaal omhoog. Om ongeveer 3:00 uur ’s ochtends heeft de brandweer twee reddingskussen opgeblazen.

Kort na drie uur ging het arrestatieteam de kraan in, tegelijk gingen andere leden van het AT met de hoogwerker van de brandweer omhoog. Met wat lawaai konden ze de man in de kraan overmeesteren. Hij werd met de hoogwerker naar beneden gebracht en is meegenomen.

Foto’s: John Beckmann/Persbureau Heitink