Schietende man berooft tweetal van telefoon

Schietende man berooft tweetal van telefoon

Geplaatst op 16 juli 2022, om 18:32 uur

Tilburg – De politie in Tilburg is vannacht druk geweest met een zoektocht naar een man die op drie verschillende plekken in het centrum van Tilburg met een pistool zou hebben geschoten. Daarbij beroofde hij ook twee jonge mannen van hun telefoon.

Even na half twee hoort een bewoner van het Dudokhof knallen op straat. Als hij uit het raam kijkt ziet hij een persoon lopen en belt de politie. Ook komt er een melding binnen van een getuige die op de Burgemeester Brokxlaan een man met een pistool heeft ziet lopen. Tussen die twee locaties in, op de Lange Nieuwstraat, zien twee jonge mannen rond diezelfde tijd een man op hen af komen lopen. Hij heeft een plastic zak bij zich en als hij de jongens voorbij loopt haalt hij daar een vuurwapen uit. Dat richt hij op een van de jonge mannen en eist geld. Als zij dat niet blijken te hebben neemt de dader de telefoon van een van hen af en loopt verder. Op het moment dat de slachtoffers omdraaien om zich uit de voeten te maken horen zij twee luidde knallen; vermoedelijk schoten uit het pistool.

De verdachte is ongeveer 1.70 meter groot, blank, donkerblond haar. Hij droeg een zwarte pet met klep, zwarte jas, zwarte broek, zwarte schoenen. Zijn leeftijd wordt tussen de 25 en 28 jaar geschat. De gealarmeerde politie heeft met diverse eenheden, waaronder speurhonden, gezocht naar de verdachte. Die is tot op heden niet aangetroffen.