Scooterrijder zonder rijbewijs onder invloed na achtervolging aangehouden

Scooterrijder zonder rijbewijs onder invloed na achtervolging aangehouden

Geplaatst op 14 juli 2022, om 14:30 uur

HEEMSTEDE – Een motorrijder van de politie Kennemerkust zag woensdagmiddag een scooter rijden over de Heemsteedse Dreef. De bestuurder hanteerde een sportieve rijstijl en de motorrijder besloot achter de scooterrijder aan te rijden. De scooterrijder negeerde alras een rood verkeerslicht.

De motorrijder gaf de scooterbestuurder een stopteken die werd genegeerd. Er ontstond een achtervolging over de Provinciënlaan, Zandvaartkade, Raadhuisstraat, Binnenweg, Haemstedeplein, Postlaan en Lieven de Keylaan. Op die laatste straat stopte de verdachte, een 53-jarige inwoner van Heemstede, zijn voertuig en is hij aangehouden.

Bij de controle bleek de scooter een vals kenteken te voeren. Het voertuig bleek een motorscooter te betreffen. Daarbij werd ook duidelijk dat de bestuurder geen geldig rijbewijs had. Bovendien was hij onder invloed van alcohol, hij blies aan het bureau bijna het dubbele van de toegestane norm.

De verdachte kan de nodige bekeuringen tegemoet zien. De motorscooter is in beslag genomen.