Basisschool in Voerendaal waarschuwt voor mogelijke kinderlokker

Basisschool in Voerendaal waarschuwt voor mogelijke kinderlokker

Geplaatst op 11 juli 2022, om 12:25 uur

VOERENDAAL – Bij basisschool Cortemich in het Limburgse Voerendaal is vrijdag een meisje aangesproken door een onbekende man. Naar aanleiding van het incident roept de school ouders op om alert te zijn.

Basisschool Cortemich stuurde vrijdag een bericht naar alle ouders. „Vanmiddag is een leerling van onze school benaderd door een voor haar onbekende man. Gelukkig reageerde de leerling goed en zocht een bekende ouder op.”

Melding
De school laat weten dat er zowel door de ouders als de school melding bij de politie is gedaan. „Het betreft een man van ongeveer 50 jaar oud met een onverzorgd uiterlijk. We willen u verzoeken om met zijn allen alert te zijn en indien u een verdacht persoon ziet, neem dan contact op met de politie.”

De school vraagt ouders om het incident met hun kinderen te bespreken. Zo weten ze wat ze in een dergelijke situatie moeten doen en zich weerbaar opstellen. Sinds de moord op de 9-jarige Gino, die vanuit Kerkrade werd ontvoerd, neemt het aantal meldingen van mogelijke kinderlokkers toe. Door de toegenomen alertheid worden er ook meldingen gedaan van incidenten die achteraf onschuldig blijken te zijn.