Getuigen gezocht na noodlottig ongeval

Getuigen gezocht na noodlottig ongeval

Geplaatst op 9 juli 2022, om 11:00 uur

ALPHEN AAN DE RIJN – Op de kruising van de Oranje Nassausingel met de Thorbeckestraat vond vrijdagavond rond 23:00 uur een noodlottig ongeval plaats tussen een fietser en een personenauto. De fietser, een 20-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn overleed aan haar verwondingen. De bestuurder, een 24-jarige man uit Boskoop, raakte licht gewond en is ter controle vervoerd naar het ziekenhuis. Hij is als verdachte aangehouden en zijn betrokkenheid bij het ongeval wordt onderzocht.

Direct na het ongeval deed Opsporing Team Verkeer uitgebreid onderzoek op het kruispunt. Verder spraken agenten daar met een aantal getuigen. De bestuurder van de personenauto zit nog vast aan het politiebureau en wordt gehoord. Er is een bloedonderzoek bij hem afgenomen.

Een zwarte, kleine auto met opvallend rijgedrag gezien?

De betrokken auto – een klein, zwart model – reed op de Oranje Nassausingel, komende uit de richting van De Bijlen en gaande in de richting van de Edelsteensingel. De politie zoekt getuigen die in de omgeving een soortgelijke auto zagen rijden met mogelijk opvallend rijgedrag. Graag komen wij nog met deze getuigen in contact via 0900-8844.